SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vitamin B-12 och folsyra förhindrar minnesförlust och förbättrar kognition när vi åldras
June 25th, 2014

 

Forskare från “Australian National University” har visat att väsentliga B-vitaminer bekämpar stress som resulterar i en förlust av minne och normala tankemönster som orsakar onormalt åldrande på hjärnan. Publicerad i “The American Journal of Clinical Nutrition”, fann forskarna att långsiktigt tillskott av dagligt intag av folsyra och vitamin B-12 främjar förbättring av kognitiv funktion efter en period på två år, i synnerhet i omedelbar och fördröjd minnesprestanda.

Studiens ledare, Dr Janine Walker och hennes team har genomfört en omfattande två års studie bland äldre deltagare begränsas i ett samhälle i levande miljö. Alla deltagare uppvisade symtom på depression och var under måttlig stress på grund av miljö- och livsstilsförhållanden. Studien var utformad för att avgöra om närings intag kan förhindra kognitiv nedgång i randomiserade och kontrollerade förhållanden.

 

Gruppen fann att de som fick extra B-vitaminer fick avsevärt bättre minnesfunktion jämfört med andra kontrollpersoner. Forskargruppen fastställde att stress leder till inflammation på neuronstrukturer i hjärnan och hämmar elektriska och kemiska överföringar mellan nerver som krävs för att bilda nya minnen och bibehålla en hälsosam grad av kognitiv funktion. Kroppen använder B-vitaminer, särskilt folsyra och vitamin B-12, för att bekämpa hjärninflammation och att korrekt säkerställa hjärnans kommunikation.

 

Efter den tvååriga studieperioden, drog Dr Walker slutsatsen att “Långsiktig tillskott av daglig oral 400 mikrogram folsyra och 100 mcg vitamin B-12 främjar förbättring av kognitiv funktion efter 24 månader, i synnerhet i omedelbar och fördröjd minnesprestanda.” Hela familjen av B-vitaminer har visat sig sänka effekten av hjärnstress och inflammation.

Du kan få tag på mer bra och utförlig information om folsyra om du vill. En sida som innehåller mycket matnyttiga och intressanta fakta om precis detta är www.folsyra.org. Där bör du hitta det mesta av det du söker. Gör ett besök och se efter.

 


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa