SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Lär dig Kendamagreppen
March 9th, 2017

Lär dig Kendamagreppen

När du först såg någon spela med en Kendama, såg det jätteenkelt och supercoolt ut, och du bestämde dig för att pröva. Det var då du upptäckte att det kanske inte var så lätt som det såg ut. Men det är inte heller omöjligt! Kendama har utmärkt sig som den sport som hjälper dig att finjustera värdefulla egenskaper som tålamod, ihärdighet och beslutsamhet. Men först måste du finjustera greppen.

När du ska lära dig att utföra de olika Kendamatricken som finns, bör du balansera med hela kroppen och inte bara handen. Följ alla rörelser med knäna, och håll koll på din hållning. Det finns fem grundläggande grepp du kan börja med: ozara grepp, point grip, rosoku grepp, tama grepp och hemligt grepp. Öva ett grepp i taget och fortsätt med nästa när du kan utföra det första ordentligt.

En sak som kan hjälpa dig öva in greppen ordentligt är ett bra val av Kendama. Spelexperten har ett brett sortiment av olika Kendamas bland vilka du kan välja din nya favorit. Kolla till exempel upp Sweets Hawaiian Sunset – en läcker Kendama som blivit godkänd för användning i tävlingar tack vare sin snygga design och optimiserad balans. Tamans matta yta har en stötdämpande effekt och ger dig bra grepp, vilket underlättar utförandet av balanstrick och gör att den känns inspelad från allra första början. Ozoras Black Dragon är också en fint balanserad Kendama som tillverkats för hand i björk och körsbärsträ. Taman är svart med en guldfärgad drake, vilket gör att den känns traditionell och elegant, ett nöje att spela med. Skaftets klistermärke tyder på att Kendaman blivit godkänd för tävlingar av Japanese Kendama Association.

Det finns mycket att välja på, så titta, läs och välj den som tilltalar dig mest. Öva så ofta och så mycket du kan. Snart kommer du att vara klar för din första Kendama Shokugeki – en äkta japansk Kendamatävling! Läs mer här


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa