SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Från matris blev bläck
June 6th, 2013

Jag köpte min första dator i de sista skälvande månaderna av 1980-talet. Det var en Amiga 500. Det var en dyr dator som jag då betalde 5 000 kronor för. Det blev alltså inte mycket pengar över att köpa kringutrustning för. En bläckstråleskrivare var bara inte att tänka på. I början av 1990-talet var en bläckstråleskrivare fortfarande ganska dyr – även om den inte var så dyr som den varit i början på 1980-talet. Dock kom jag över en begagnad matrisskrivare. Det vill säga en skrivare som skrev med små nålar mot ett färgband. Det var den typen av skrivare man hade på sjukhus och myndigheter på 80-talet. Så alla mina utskrifter såg ut som sjukhusjournaler.
Jag höll kvar vid denna skrivare även när kompisar började skaffa sig bläckstråleskrivare och presterade utskrifter som såg ut som boksidor direkt från ett tryckeri. Jag fortsatte med mina sjukhusjournalssidor. 1995 köpte jag min första pc-dator och passade då på att köpa mig en liten Epson bläckstråleskrivare. Äntligen kunde jag också göra utskrifter som såg ut som boksidor. Dock svart-vita boksidor. För att skriva ut i fyrfärg var fortfarande en dyr fantasi för mig. Det skulle dröja ännu ett par skrivare innan det blev verklighet. Utskrifter i fyrfärg var sådant jag gick till datoraffären och såg med beundran hur de gjorde.
Idag är inget av detta märkvärdigt. Och man vänjer sig vid det mesta.
Utom möjligtvis dyra elpriser. De chockar mig fortfarande. Därför brukar jag besöka www.elavtal.biz för bra elpriser.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa