SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Först bygger du en balkong, sedan en trädgård
May 30th, 2013

Om du bor i lägenhet har du säkert ofta saknat allt som en trädgård kan erbjuda. Kanske finns det en park i närheten, och kanske är den fint skött. Men det är ändå inte samma sak som att komma ut i en egen trädgård. Och har du inte ens en balkong kan det kännas väldigt klaustrofobiskt och besvärligt.
Men med en balkong, om än så liten, kan du skapa dig en egen lite trädgård att odla i och njuta av.
Saknar du balkong och bor i Stockholmstrakten kan du få hjälp av http://www.fasteb.se att bygga den. Du behöver tillstånd av din bostadsrättsförening och byggnadsnämnden. Men sedan vet du att du kan få en ordentlig balkong, byggd enligt konstens alla regler. Därefter kan du förvandla din balkong till en trädgård. Om du glasar in balkongen kan du redan på den tidigare vårkanten börja odla där; se dock upp för frostnätter under mars och april. Med en inglasad balkong får du ungefär samma klimat som vid medelhavet; varma somrar och fuktiga vintrar. Därför trivs citrusfrukter bra på inglasade balkonger.  Blommor som trivs bra där är Petunia, Tagetes, Pensé, Verbena, Dahlia och Lobelia.

Har du mycket skugga på din balkong kan du odla blommor som Flitiga Lisa, Guinea Lisa, Sommarbegonia, Lobelia, Strandkrassing, Snöflinga och Fuksia.
Se till att ta kontakt med www.fasteb.se och börja skapa din egen oas, precis utanför din lägenhet. När väl balkongen är på plats är det bara din egen ambition som sätter gränserna.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa