SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Att låna i Georgien
June 30th, 2013

I staden Abasha i Georgien bor Manana, 45 år. Hon lever med sin make, två barn, en svärdotter och en svärmor.
Vid flera tillfällen har Manana begärt ett lån från lokala finansiella institut för jordbrukets skull, men utan framgång. Hennes låneansökningar avvisades alltid på grund av hennes låga inkomster och hennes brist på erfarenhet i branschen – något som lokala kreditgivare oftast kräver. Manana har en bit mark där hon odlar majs. Det hon skördar säljer hon lokalt. Hon har utöver odlingarna också en gris och en mjölkko, vars mjölk används i mejeriprodukter.
Manana skulle vilja köpa en traktor. Hennes make och äldste son skulle vilja använda traktorn för att utföra jordbruksarbete på den egna marken, samt hyra ut till andra bönder i området. De skulle sedan spara alla vinster som genererades av traktorn och utveckla sitt jordbruksarbete. Manana söker nu ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Och äntligen kan familjen göra de investeringar som de önskat och kan börja växa i sin verksamhet.
Har du själv problem att få lån så kanske det även här handlar om att ni inte hittat rätt långivare än. Om du provar att gå in på http://www.alfabanken.se så kan du fylla i en ansökan direkt på nätet och snabbt få reda på vilka långivare som är redo att låna ut pengar till dig, för vilken ränta och efter vilken avbetalningsplan.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa